سردر جدید دانشگاه صنعتی شریف که توسط مهندس شهابالدین ارفعی یکی از مفاخر معماری ایران طراحی شده، تا اوایل مهرماه با صرف سه میلیارد تومان اعتبار، اجرا و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
فراخوان طراحی سردر جدید دانشگاه صنعتی شریف در آستانه پنجاهمین سال تأسیس این دانشگاه اعلام گردید و از ۱۰ معمار برجسته ایرانی که دارای شهرت و اعتبار جهانی هستند دعوت شد تا طرحهای خود را ظرف یک ماه به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند.
هشت نفر از دعوتشدگان در این رقابت حضور یافته و طرحهای خود را به دبیرخانه ارائه کردند که در مرحله بعد، دو طرح ارائهشده از سوی مهندس شهابالدین ارفعی و دکتر فؤاد رفیعی مشترکاً رتبه نخست را به دست آوردند و درنهایت طرح مهندس شهابالدین ارفعی با نظر هیئترئیسه دانشگاه انتخاب شد.
مدیر امور ساختمان و تأسیسات دانشگاه در خصوص ویژگیهای سردر جدید گفت: سردر جدید دانشگاه شریف با ۳۰ متر طول، ۱۲ متر ارتفاع و ۱۰ متر عرض دارای ویژگیهای منحصربهفردی است و طراح آن هویت معماری دانشگاه را حفظ کرده است.
شیخالاسلام افزود: معبرهای نیمدایرهای که در طراحی سردر مورداستفاده قرارگرفته الهام گرفته از معماری قدیم دانشگاه و سقفهای نیمدایرهای است که در ساختمان ابنسینا، دانشکدههای مهندسی برق، شیمی و مهندسی صنایع به کار گرفته شده است.
وی افزود: پیشبینیشده که این طرح سنتی به روش صنعتی اجرا شود و بهجای استفاده از بنّا و داربست، آجرهای سردر در کارگاهی بهصورت صنعتی و پیشساخته تهیه و در محل سردر نصب شود که این شیوه ساخت الگوی جدیدی در کشور است.
مدیر امور ساختمان و تأسیسات دانشگاه شریف هزینه پیشبینیشده برای ساخت این سردر جدید را حدود سه میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: طبق توافقات صورت گرفته، این هزینه توسط یکی از شرکتهای وابسته به همراه اول تأمین خواهد شد.
به نقل از خبر گذاری ایرنا